Wist u dat als er geen vlekken in uw kleding zitten, het niet nodig is om de kleding naar de stomerij te brengen? U kunt uw kleding namelijk zelf ontkreuken en desinfecteren, thuis of zelfs op reis, met behulp van stoom! Lees hier 5 goede redenen om uw wasgoed zelf op natuurlijke en effectieve wijze te verzorgen, met behulp van stoom!
n°1

Wacht niet met ontkreuken tot uw kleding vies is

Waarom gaat u naar de stomerij? Vaak om de verzorging van een delicaat kledingstuk over te laten aan professionals omdat u het zelf niet durft te strijken of om uw futloze vezels weer nieuw leven te geven. Wist u dat u deze bezoekjes kunt overslaan? Het huidige textiel en onze levenswijze, reislustig en hedonistisch, hebben de eeuw van het ontkreuken ingeluid. Wilt u ontsierende kreukels snel verwijderen of een hemd grondig opfrissen? In een mum van tijd laat de stoom uw outfit op eenvoudige en effectieve wijze weer opleven.
Hoe ontkreukt u verticaal met uw strijkijzer?
Homepage article right
   image
n°2

Kies voor een natuurlijke desinfectie in het hart van de vezels

Textiel en en dagelijkse voorwerpen ontsmetten is een echte uitdaging! Tegenwoordig weet men dat een krachtige en gecertificeerde stoom zoals de DMS-stoom van Laurastar materialen kan desinfecteren en 99,9% van de virussen en bacteriën op betrouwbare wijze en zonder chemische producten kan doden. De stoom vermindert ook de vieze geurtjes, met name thuis op de gordijnen, vitrages, kussens, maar ook op motorhelmen, enz.
Verwijder virussen en bacteriën in één beweging met DMS-Stoom van Laurastar
Homepage article right
   image
n°3

Verminder de greep naar chemische producten

Wilt u het gebruik van vervuilende en mogelijk giftige chemische producten verminderen? De klassieke reiniging in stomerijen gebruikt oplos- en reinigingsmiddelen om vet en vuiligheid te verwijderen. Sommige oplosmiddelen zijn synthetisch, zoals perchloorethyleen (of PCE), wat gevaarlijk is gebleken voor de gezondheid en het milieu.

Er bestaat een natuurlijk middel om de was te verzorgen en tegelijkertijd het gebruik van chemische producten te verminderen: stoom! Stoom is geschikt voor alle textielsoorten en is ideaal voor kleding waar geen vlekken in zit. De was grondig verzorgen met behulp van de stoomontkreuker of stoomcentrale is een praktisch en respectvol alternatief: de vezels worden duurzaam ontsmet, opgevuld en verjongd. Ze zien er weer uit als nieuw.
n°4

Win tijd en bespaar geld

U hebt geen tijd om naar de stomerij te gaan, geen tijd om te wachten om uw kleding weer te dragen of u wilt gewoonweg uw stomerijrekening verlagen. Door stoomreiniging thuis toe te passen, wint u tijd op uw was in de machine of uw bezoek aan de stomerij. En met het handige mobiele apparaat kunt u in slechts enkele minuten reinigen, net voordat u van thuis vertrekt, maar ook wanneer u op reis bent.
Ontdek onze nieuwe routine
Homepage article right
   image
n°5

Kies een duurzame oplossing

Wilt u graag uw ecologische voetafdruk verlagen? Met een stoomontkreuker vermindert u het aantal wasbeurten in de machine en verlengt u de levensduur van uw kledingstukken (zie De slow fashion begrijpen en volgen). Een kledingstuk langer dragen is ook een teken van respect voor de natuurlijke bronnen en grondstoffen, waarbij u tevens verspilling vermindert. De keuze voor een leverancier die geprogrammeerde veroudering tegengaat met hoogwaardige producten die gedurende 10 jaar gerepareerd kunnen worden, is uiteindelijk ook een keuze voor duurzaamheid.
Meer weten
Homepage article right
   image
Praktische bonusreden

Welke kledingstuk kan tegen stoom?

Bepaalde kledingstukken mogen gewoonweg niet worden gereinigd in de stomerij. Om elke onaangename verrassing voor te zijn, raadpleegt u de aanwijzingen voor de verzorging op het etiket en zoekt u de cirkel! Dit symbool geeft een professionele reiniging aan, en dus de stomerij. De letters F en P geven u een indicatie voor de soorten oplosmiddelen die moeten worden gebruikt. Let uiteindelijk ook op het symbool van de bak met water: dit geeft aan dat het kledingstuk niet kan worden gewassen met water, noch met de hand noch in de machine.

Geschikt voor stoom
 • Kledingstukken op basis van acetaat, zoals zijde, viscose, polyester en andere kwetsbare materialen
 • Jassen
 • Kledingstukken met speciale plooien of kwetsbare naden
 • Stoffen die een speciale behandeling hebben gehad (zoals om ze te stijver te maken)
 • Meubelstoffen
Niet geschikt voor stoom
 • Leer of vergelijkbaar
 • Suède
 • Veren
 • Kledingstukken die PVC bevatten zoals bodywarmers
 • Kledingstukken met opgestikte kralen (die kunnen mogelijk smelten)

Welke Laurastar is voor u gemaakt?