Sluiten
Bekijk meer

Ontdek onze filters voor stoomsystemen en strijkijzers

De Laurastar-producten zijn speciaal ontworpen om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn: u kunt gewoon kraanwater gebruiken! En dat in tegenstelling tot andere strijkijzers waarvoor gedemineraliseerd, gedestilleerd of gefilterd water nodig is om zo kalkaanslag te vermijden. Dankzij onze waterfilters is uw strijkijzer of stoomsysteem sneller, doeltreffender en veiliger in gebruik. Kalkaanslag laat residu en onzuiverheden achter op uw kleding, die soms zelf zichtbaar zijn voor het blote oog. Tijd voor onberispelijke strijkresultaten, zelfs op delicate stoffen! Dankzij onze Dry Microfine Steam hogedrukstoom komen er bovendien geen chemicaliën aan te pas.

Met een bewezen doeltreffendheid tegen corrosie beïnvloeden onze antikalk waterfilters niet alleen de waterhardheid en de aanwezige kalk, maar gaan ze ook de hoeveelheid chloor en natrium tegen die zich in het water bevindt. De antikalkfilter van Laurastar zorgt ervoor dat uw strijkijzer langer meegaat, waardoor een ontkalking van uw strijksysteem niet nodig is. We hebben aan alles gedacht!

Ontdek er meer over door onze online gids over anti-kalkpatronen te doorlopen

onze tips om zorg te dragen voor uw stoomsysteem of strijkijzer.


Hoe vervangt u de waterfilter van een stroomsysteem of strijkijzer?

De Laurastar-producten zijn met oog voor detail ontworpen. Zo zal de antikalkfilter van kleur veranderen wanneer deze moet worden vervangen!

De gebruiksduur van een antikalkfilter is inderdaad beperkt: het is belangrijk deze regelmatig te vervangen. Dit geldt voor het merendeel van de huishoudelijke apparaten die beschikken over een intern antikalksysteem, zo kunnen we immers de corrosieve werking van de kalkkristallen in het water tegengaan.

Het filtratiesysteem behoort tot de originele uitrusting van elk Laurastar-product en zorgt voor tijdswinst en meer gebruiksgemak, aangezien het water vóór gebruik niet behandeld hoeft te worden. Er bestaan 2 soorten antikalksystemen al naargelang het gebruikte Laurastar-toestel: de cartridges voor onze stoomcentrale Laurastar Lift of IZZI, de filtratiecartridges voor ons alles-in-één-systeem Laurastar Smart, plus de korrels voor de navullingen van de antikalk waterfilter van de S Pure-systemen.

De compacte antikalkfilter dient te worden vervangen vanaf het moment dat het indicatorlampje van de stoomgenerator Lift of de stomer IZZI gaat branden. Dit is uiterst eenvoudig: verwijder de afneembare tank voor koud water, giet het water eruit, verwijder de gebruikte filter, plaats de nieuwe filter op de daarvoor voorziene plaats en vul de tank met koud water tot de limiet ‘MAX’ is bereikt. Sommige stoomcentrales zoals de geweldige Laurastar Lift zijn uitgerust met een rood indicatorlampje dat gaat branden en geluid maakt wanneer het filterpatroon moet worden vervangen. Wanneer het nieuwe antikalk filterpatroon en de watertank weer op hun plaats zitten, dient u de vervanging te valideren door te drukken op de vervangingsknop voor antikalkpatronen die zich op de stoomgenerator bevindt. Het is aangeraden om tegelijkertijd het toestel te legen. Volg hiervoor het stappenplan: Hoe vaak moet ik het verwarmingselement van mijn Laurastar uitspoelen?

Voor het alles-in-één strijksysteem Laurastar Smart worden de patronen op soortgelijke wijze vervangen. De antikalkfilter moet worden vervangen wanneer de korrels in de filter helemaal bruin zijn uitgeslagen. Hiervoor hoeft u enkel de watertank van de generator te verwijderen, het deksel op te tillen en de antikalkfilter eruit te halen. Gooi de gebruikte filter weg en reinig de bak grondig. Plaats de nieuwe filter, vul de watertank tot het maximale niveau, sluit het deksel en zorg ervoor dat alles weer op de juiste plek zit.

Wat betreft de korrels voor de navullingen die dienen om water te filtreren: ook deze bolletjes moeten vervangen worden wanneer ze helemaal bruin van kleur zijn geworden. Om ze te vervangen, dient u eerst de tank voor koud water te verwijderen en de filter eruit te halen. Demonteer het onderste deel en gooi de gebruikte korrels bij het huishoudelijk afval. Was de tank voor koud water met de hand af of plaats het in de afwasmachine. Plaats een nieuwe, volle zak met korreltjes in het onderste deel en plaats het kleine deksel. Plaats de ingebouwde filter opnieuw in de tank en vul deze opnieuw met koud water tot aan het ‘MAX’ niveau. Plaats de watertank weer op zijn plaats.

Hier vindt u de volledige instructies terug om de filters of antikalkkorrels te vervangen: Wanneer en hoe vervangt u de antikalkfilter of -korrels?

Alle filters of compacte navullingen zijn verbruiksartikelen die verkrijgbaar zijn op de online winkel van Laurastar, of bij de erkende Laurastar-verdelers. Doorloop onze online verkoopgids en vergelijk de producten al naargelang het toestel dat u in huis heeft.


Anti-kalkpatronen Lift/IZZI Anti-kalkpatronen Smart Navullingen Anti-kalkfilter Universeel
De serie Laurastar
Smart
x
Serie Laurastar
S PURE
x
(support)
x
Serie Laurastar
GO
x
Serie Laurastar
LIFT
x
Serie Laurastar
IZZI
x
Serie Laurastar
IGGI
x
Andere merken x

Hoe reinigt u de waterfilter van een strijkijzer?

De Laurastar-filters zorgen ervoor dat uw toestel lang meegaat en optimale prestaties levert. In tegenstelling tot de meeste filters verkrijgbaar op de markt, hoeven de filterpatronen of korrels van Laurastar niet te worden gewassen. De korrels veranderen van kleur naargelang ze kalkhoudend water, zouten, enz. opnemen. Wanneer de filter vol en dus helemaal bruin is, of wanneer de stoomcentrales een geluidsignaal voortbrengen, dient u deze weg te gooien en te vervangen. Zo gaan uw huishoudelijke toestellen langer mee en kunt u in alle gemoedsrust strijken.

Draag zorg voor uw toestel door het verwarmingselement bij het eerste gebruik te ledigen. Herhaal dit daarna elke maand of na elke 10 uur strijken en telkens u de kalkfilter vervangt. Het toestel dient uitgeschakeld en afgekoeld te zijn, mag niet in opwarm-modus staan en mag niet in het stopcontact zitten. Gebruik geen giftige ontkalkingsproducten noch chemicaliën en spoel het verwarmingselement enkel uit met warm water!

Heeft u al een strijkijzer of een stoomcentrale in huis? Haal een strijkplank of strijkplankhoes van Laurastar in huis en ga voor perfectie. Voorzie uw toestellen van Laurastar-accessoires en ga voor optimale resultaten en een onberispelijk kledingonderhoud.