De gezonde en betrouwbare oplossing

DMS-stoom tegen allergenen

Allergieën treden op wanneer iemand herhaaldelijk wordt blootgesteld aan allergenen die zich in onze omgeving bevinden. Ze kunnen op elk moment de kop opsteken onder alle leeftijdscategorieën van de bevolking. Mijten en stuifmeel behoren tot de meest voorkomende allergenen. De DMS-stoom van Laurastar biedt hiertegen een natuurlijke en doeltreffende oplossing. De stoom, die met een temperatuur tot 160°C wordt voortgeblazen, verwijdert 100% van de mijten, volgens studies uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria met ISO 17025-certificering.
Meer weten over de werking van DMS
Een probleem voor de volksgezondheid

Toename van aantal allergieën

Het aantal allergieën blijft maar toenemen en is door de Wereldgezondheidsorganisatie vastgesteld als nummer 4 van chronische ziektes wereldwijd. Bijna 30% van de wereldbevolking heeft er last van (t.o.v. 3,8% in 1968). De oorzaak is te vinden in een combinatie van factoren, zoals luchtvervuiling, maar ook het buitensporige gebruik van chemicaliën in het dagelijkse leven en de toename van stof. De belangrijkste allergieën (naast voedselallergieën) zijn te wijten aan stuifmeel en mijten die chronische rhinitis en astma veroorzaken.
Lamarque Article 1
Verantwoordelijk voor 45% van de allergieën

Invasie van mijtenn

In onze huizen kunnen er tot 10.000 mijten in 1 g stof zitten, terwijl 100 mijten genoeg zijn om potentieel een huismijtstofallergie te ontwikkelen. Deze micro-organismen, die tot de spinachtigen behoren, koloniseren onze leefruimtes. Ze vinden hier alles wat ze nodig hebben om zich te vermenigvuldigen: voeding in overvloed, een aangename temperatuur boven de 19°C en luchtvochtigheid. Ze leven op plekken waar zich veel dode huidcellen bevinden, zoals in beddengoed, knuffels, sofa’s, gordijnen, tapijten en kleding. Door een voortdurend of regelmatig contact met een te grote hoeveelheid mijten kunnen we er overgevoelig voor raken en dus een allergie ontwikkelen. Astma, rhinitis, eczeem, chronische vermoeidheid of een gebrek aan concentratie zijn de meest voorkomende symptomen.
Geldt voor 30% van de allergische volwassenen

Verergerde toxiciteit van stuifmeel

Een stijgende luchtvervuiling heeft een rechtstreeks effect op de wereldwijde toename van pollenallergie. Deze allergie kan met name leiden tot rhinitis d.w.z. de irritatie van de neusholtes en veelvuldig niezen. Door een slechter wordende luchtkwaliteit wordt het oppervlak van stuifmeelkorrels breekbaarder, waardoor de eiwitten die verantwoordelijk zijn voor allergieën makkelijker vrijkomen. Met name tieners en jongvolwassenen worden getroffen door deze verergerde toxiciteit van stuifmeel. 10 tot 20% van de bevolking ontwikkelt allergische symptomen veroorzaakt door stuifmeel.
Homepage article right
image
Lamarque Article 1
3e oorzaak van allergieën aan de luchtwegen 

Animal allergens 

Huisdieren worden tegenwoordig als volwaardige gezinsleden beschouwd. Maar ze zijn wel de 3e oorzaak van allergieën aan de luchtwegen, na mijten en pollen. Naar schatting ontwikkelen 10 à 15% van de volwassenen een overgevoeligheid voor kattenallergenen. 

Veel mensen denken dat men allergisch is voor de haren van de kat, maar het belangrijkste allergeen van de kat zit in zijn speeksel en urine. Deze proteïne van secretoglobine, genaamd Fel d 1, wordt tijdens het wassen over de hele vacht verspreid.  Daarna komen ze via de haren en huidschilfers in de atmosfeer terecht. Dit allergeen verbindt zich met stofdeeltjes op kleding en in haren. Het is dus voor lange tijd in de lucht aanwezig en wordt makkelijk van één plek naar een andere verplaatst. Er zijn dus mensen die een allergische reactie kunnen hebben zonder dat er een dier aanwezig is. De symptomen zijn dezelfde als voor een allergie veroorzaakt door mijten en pollen: een rhinitis, een conjunctivitis, of zelfs astma.