Welkom in de huidige tijd die met ons mee gaat. Een dynamischer leven, zin in verandering, outfits die moeten passen bij het humeur en de momenten van de dag. En ook volgens de laatste gewoonten, met meer bewustzijn voor hygiëne en gezondheid. 's Ochtends moeten we snel kunnen strijken en 's avonds effectief ontsmetten. En dat is precies waar de nieuwste generatie verzorging van de was om de hoek komt kijken: het ontkreuken.

De eenvoudige en nuttige ontkreuker gaat terug tot de jaren 1940. Destijds werd deze gebruikt om de hoeden weer in vorm te krijgen en was het apparaat met name bestemd voor professionals. Sinds met name de jaren 1990 wordt de ontkreuker steeds meer door winkels gebruikt om kleding snel en praktisch te verfraaien. Met de zoektocht naar en ontwikkeling van compactere apparaten die steeds betere prestaties leveren, is de ontkreuker uiteindelijk doorgedrongen tot het leven van particulieren.

De innovatieve en compacte ontkreukers zijn een ware revolutie voor de dagelijkse behandeling van kleding. Even snel voor het werk of een afspraak, het leven wordt zo eenvoudig gemaakt!

Ontdek het verticaal ontkreuken

Verander uw visie op het onderhoud van uw was: of u nu een kledingstuk hygiënisch wilt reinigen, wilt verfraaien door de valse vouwen te verwijderen of een ouder outfit wilt verfrissen, het verticaal ontkreuken zet uw dagelijks leven op zijn kop. Deze techniek, die al wordt toegepast in de kledingwereld, in de confectie en in winkels, zorgt voor flexibiliteit, waar u ook bent!

Het principe is om de stoom zijn werk te laten doen zonder dat uw apparaat in contact komt met uw was. Dankzij het unieke gebruik van de stoom kunnen bijna alle stoffen worden ontkreukt en gezuiverd: katoen, viscose, polyester, maar ook de meer delicate stoffen zoals kant, microvezel, kasjmier of zijde.

Natuurlijke materialen zoals zijde, angora en wol, of plantaardige materialen zoals linnen en hennep kunnen vaak beter worden ontkreukt dan worden gestreken met een strijkijzer dat vaak te zwaar is. Zo gebruikt ontwerpster Guo Pei de stoom van Laurastar om haar werken op te frissen vlak voordat ze aan het publiek worden getoond op de prestigieuze podia. Zoals bij de hennep die artistiek was bewerkt voor de collectie Haute Couture Herfst-Winter 2019-2020.

Laurastar bij de haute-coutureshow van Guo Pei tijdens de Fashion Week 2019 in Parijs
Homepage article right
      image

Maar het advies is wel om de stoom op een klein deel van het kledingstuk te testen voordat u ontkreukt, om te voorkomen dat de stof verbrandt of beschadigt.

U zult ook aangenaam verrast zijn om te ervaren hoe eenvoudig u uw interieur kunt desinfecteren en ontkreuken: gordijnen, servetten, kussens voor de bank, stoffen stoelen, u krijgt zin om alles te behandelen!

Weet u bovendien dat de DMS-stoom van Laurastar naast zijn uitzonderlijke kwaliteiten voor de verzorging van de was ook kan desinfecteren? Uit stoffen en van voorwerpen verwijdert de stoom 99,9% van virussen, inclusief het coronavirus, microben en bacteriën op een betrouwbare manier en zonder chemische producten. U zult zien dat het verticale gebruik net zo effectief is voor het hygiënisch reinigen van uw kleding als uw interieur.

Verwijder virussen en bacteriën in één beweging met DMS-Stoom van Laurastar
Homepage article right
      image

Kies de juiste apparatuur

Het verticaal ontkreuken met stoom is overal mogelijk, u hoeft slechts een goed apparaat te hebben, een steun en water, niets is eenvoudiger!

Kies een plaats waar u eenvoudig rond uw kledingstuk kunt lopen. Pak uw steamer of uw centrale stomer en een hanger.

U kunt direct ontkreuken met de hanger in uw hand. Om u van deze laatste te ontdoen, zoekt u een haak aan de deur of op de rand van de kast waar u uw hanger op de juiste hoogte aan kunt ophangen.

Om de ervaring nog sneller en eenvoudiger te maken, is de Steam Cart van Laurastar een onmisbare accessoire bij uw centrale stomer Laurastar Lift. Dankzij de compactheid en ergonomie kunt u met deze accessoire uw kleding in een handomdraai zuiveren en ontkreuken.

Vul het reservoir, zet uw apparaat aan en volg de onderstaande handleiding (3).

Pas de juiste bewegingen toe

 1. Plaats uw jasje, blouse of overhemd op een hanger of hang uw pantalon volledig uit.

 2. Bevestig uw hanger aan de Steam Cart of aan een voorbereide haak om uw handen vrij te hebben.

 3. Spuit eerst enkele malen op afstand van uw kleding om de juiste werking van het apparaat te controleren.

 4. Houd uw strijkijzer op enkele centimeters van de stof en spuit de stoom in de richting van het kledingstuk. Ontkreuk met verticale bewegingen, van boven naar beneden. Herhaal de beweging totdat de vouwen verdwijnen door de werking van de stoom. Enkele seconden zijn voldoende voor een mooi resultaat.

 5. Gebruik uw vrije hand om uw kleding naar beneden te trekken voor een nog snellere ontkreuking. Het uitrekken van de stof zorgt ervoor dat de vouwen verminderen en het verhoogt de effectiviteit van de stoom.

 6. Herhaal de bewegingen deel voor deel: de achterkant, de mouwen en de voorkant van het jasje of het hemd. Vergeet de verborgen delen niet zoals de binnenkant van de pijpen van de pantalon. Terwijl de stoom door de stof blaast, ontkreukt het de stof aan beide zijden.

 7. Als u ziet dat een plek meer kreukels bevat dan een andere, past u de stoom daar iets langer toe.

Het ontkreuken is het jeugdige elixir voor uw garderobe, met vrijheid als bonus. Maar vergeet niet dat het ontkreuken geen vervanging is van strijken, wat uw kleding diepgaand glad maakt en u een gewoonweg perfect resultaat geeft.