Laurastar achter de schermen

Laurastar had de ongelofelijke kans om de presentatie van Guo Pei’s haute-couturecollectie Herfst/Winter 2019/20 bij te wonen en zeldzame en stralende momenten voor en achter de schermen te beleven. De collectie onthult ze in de École des Beaux-Arts in Parijs onder het prachtige glazen koepeldak op de binnenplaats, waar iedereen druk bezig is: ontwerpster, modellen, visagisten, technici; elk detail telt. Sinds enkele jaren vertrouwt Guo Pei haar werk toe aan de delicate zolen van de strijksystemen van Laurastar, die zo betrouwbaar en krachtig zijn dat ze elke punt, elke vouw en elke plooi van de jurken die door deze grote artieste zijn bedacht en ontworpen, laten stralen.

Een Chinese modeontwerpster die alle grenzen overschrijdt

Misschien kent u Guo Pei al, een vooraanstaand figuur in de wereldmode van vandaag. Ze werd als eerste Aziatische uitgenodigd voor de zeer selecte Chambre syndicale de la haute couture in Parijs. Guo Pei is in 2016 door Time Magazine verkozen tot een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld en ze voelt zich gepassioneerd en innig Chinees. Ze geeft de hedendaagse mode een moderne touch en een openheid die de grootste namen waardig zijn. Ze wordt dikwijls vergeleken met de onverschrokken Alexander McQueen of de innovatieve Charles James.
Homepage article right image

De westerse wereld ontdekt haar met Rihanna

De hele wereld ontdekte haar vooral tijdens het gala van het Metropolitan Museum in New York in 2015. Dat jaar stond China in de schijnwerpers; Rihanna droeg een majestueuze, kanariegele jurk met bont en een ronde sleep. Er was meer dan 50.000 uur nodig om dit wonder van ongeveer 25 kg te maken. De zangeres werd begeleid door drie personen om deze indrukwekkende sleep te dragen. Deze bijzondere stijl roept zeer veel reacties op en staat op de cover van het speciale nummer van Vogue.
Homepage article right image

Voorouderlijke en essentiële inspiratiebronnen

De creativiteit van Guo Pei is geïnspireerd op de stijl van het traditionele Chinese keizerlijke hof en komt tot uiting in gouddraad, handgemaakt borduurwerk en lange sleepjaponnen. Ze wordt gekenmerkt door bloemige en vrouwelijke symbolen, maar ook door mythologieën die zuiverheid, leven en dood oproepen. Originele en tere stoffen vullen deze visie aan met een hoge kwaliteit vakmanschap. Zo gebruikt Guo Pei natuurlijke materialen zoals ananasvezel, een kostbare stof uit de Filipijnen, en probeert ze verschillende naai- en vouwtechnieken uit om een persoonlijke, elegante en droomachtige wereld vorm te geven. Guo Pei vertrouwt de laatste hand aan haar creaties toe aan Laurastar, want niets is delicater dan de ultieme schoonheid als het gaat om de overgang van schaduw naar licht.