De winter brengt kou en sneeuw. We zitten vaker binnen en ruimtes worden minder goed geventileerd. Dat leidt tot een groter risico op overdracht van virussen en bacteriën, verantwoordelijk voor verkoudheid, griep of gastro-enteritis, en bepaalde allergieën door mijten. Een paar eenvoudige dingen volstaan om de verspreiding van microben te vermijden en te voorkomen dat alle gezinsleden ziek worden. Verder bestaan er ook manieren om huisstofmijt te bestrijden. Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat u deze winter ziek wordt of naar medicijnen grijpt!
Geef ziektes deze winter geen kans! onze adviezen.

ENKELE EENVOUDIGE DINGEN OM BLOOTSTELLING AAN VIRUSSEN EN BACTERIËN TE VERMINDEREN

  • Was regelmatig uw handen:virussen en bacteriën worden hoofdzakelijk doorgegeven via de handen. Het is verstandig om vaak uw handen te wassen, met name nadat u hebt geniest, naar het toilet bent geweest, met het openbaar vervoer hebt gereisd of voordat u een maaltijd gaat maken.
  • Reinig blootgestelde oppervlakken: deurgrepen, de toiletbril en de knop om door te spoelen, kranen, afstandsbedieningen en telefoons zijn vaak een broeihaard van microben. Ze dienen vaak ontsmet te worden. Verder is het belangrijk om de stoffen die in aanraking komen met de handen te zuiveren. We hebben het dan over jassen, sofa’s en kussens. Vergeet ook niet om uw wasmachine te ontsmetten door een keer per maand een lege machine op 90 °C te laten draaien.
  • Voorkom onnodig contact: een hand of een kus is een perfecte gelegenheid voor een microbe om van de ene persoon naar de andere over te stappen.
Wist u dat de DMS-stoom wel > 99,99999% van de bacteriën verwijdert?

MIJTEN IN DE WINTER?

Zodra de temperatuur boven de 20 °C komt en het vochtigheidsgehalte de 50% passeert, komen ze te voorschijn. Waarom zijn er dan zoveel mijten in de winter? De verwarming en het gebrek aan ventilatie zorgen voor een omgeving waar mijten zich graag vermenigvuldigen. En een overmatige blootstelling aan mijten kan dan weer aanleiding geven tot een allergische reactie. Door de allergenen te verwijderen, vermindert u de symptomen en verbert uw levenskwaliteit.
mijten in de winter?

ENKELE EENVOUDIGE DINGEN OM BLOOTSTELLING AAN MIJTEN TE BEPERKEN

  • Reinig regelmatig het beddengoed en huistextiel: mijten gaan alleen dood wanneer ze worden blootgesteld aan temperaturen van gelijk aan of boven de 56 °C. Was lakens, matrasbeschermers en kussenslopen één keer per week, op 60 °C. Reinig ook regelmatig gordijnen en lakens, en de knuffels en stoffen voorwerpen in de kinderkamer.
  • Gebruik hygiënische stoom in al het huistextiel zitten mijten, maar niet alle stoffen kunnen op een hoge temperatuur worden gewassen. Om chemicaliën te vermijden en u eenvoudig en effectief te ontdoen van mijten, kunt u gebruikmaken van de natuurlijke Laurastar Dy Microfine Steam (DMS)-stoom van Laurastar. Met één enkele beweging verwijdert u tot 100% van de mijten tot in het hart van de vezels.
  • Ventileer dagelijks: mijten zijn dol op vocht. Ventileer uw woning dus minstens 30 minuten per dag. Zo verwijdert u de aanwezige vochtigheid en zorgt u tegelijk voor wat kou die de mijten zwakker maakt. Verder kun u ook uw matras laten luchten: de vochtigheid die zich gedurende de nacht ophoopt kan zo gemakkelijker verdampen.
Alles wat u moet weten over mijten, de belangrijkste veroorzakers van allergieën aan de luchtwegen.

WAAROM IS HET BELANGRIJK OM ZONDER CHEMICALIËN TE REINIGEN?

Hoewel het aantal allergieën alarmerend snel toeneemt, zien we parallel hieraan een toenemende resistentie van bacterieën tegen antibiotica. Het is echter uit den boze om chemicaliën - die schadelijk zijn voor de gezondheid - te gebruiken om schadelijke micro-organismen en insecten, die ook schadelijk zijn voor de gezondheid, te verwijderen. Desinfecteren is echter absoluut noodzakelijk om het risico op infecties of allergieën te verminderen. Het gebruik van natuurlijke oplossingen, zoals ontsmetten met stoom, ligt dan ook voor de hand. Testen hebben aangetoond dat de hygiënische stoom van Laurastar allergenen en microben op een betrouwbare manier verwijdert. Alle producten van Laurastar zijn voorzien van de hygiënische stoom. Onze IZZI-stoomreinigers zijn uitermate geschikt voor grote oppervlakken en voorwerpen. Het IGGI-gamma en de stomer set zijn dan weer de juiste keuze om kleine oppervlakken en meerdere kleine voorwerpen tegelijkertijd te ontsmetten.
Dagelijkse, eenvoudige gewoonten om uw huis schoon en gezond te houden
Desinfecteert en verfrist uw interieur