Het onderhoud van uw schoenen tot in de puntjes verzorgen

U vindt uw schoenen niet alleen mooi, u houdt van ze. Het zijn de mooiste schoenen ter wereld. Vooral dat paar dat u eigenlijk altijd draagt. Waar u ook gaat, die schoenen gaan met u mee. Ja, maar, zijn uw schoenen eigenlijk wel echt schoon? Wie kent het niet: het vervelende, nee schaamtevolle moment waarop u uw schoenen bij vrienden uittrekt waar vervolgens een doordringende, vieze geur uitkomt? Maar wees gerust, het is geen teken van verwaarlozing, maar een natuurlijk fenomeen. Iedereen zweet in zijn schoenen en het vocht dat zo ontstaat, zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels, of erger nog, voetschimmels zich kunnen ontwikkelen. En daarmee ontstaan vieze geurtjes. Ontdek onze adviezen om de binnenkant van uw schoenen effectief en snel te zuiveren.
1e stap

maak uw schoenen schoon

Reinig uw schoenen met een doek of een borstel om vlekken, modder en stof te verwijderen. Even de handen uit de mouwen steken en het is klaar. Nu bent u klaar om ze te zuiveren.



2e stap

desinfecteer de binnenkant van uw schoenen

De radicale oplossing

Ruiken uw schoenen niet zo lekker? Gooi ze weg. En koop een nieuw paar. Een effectieve oplossing, maar economisch gezien een ramp.

De andere oplossingen

Er bestaan allerlei producten die u kunt gebruiken op de voering van uw schoenen zoals essentiële oliën van citroen, ammoniak, gedenatureerde alcohol, azijn of uw schoenen in een zak in de diepvries leggen om de bacteriën te doden. Deze oplossingen zijn effectief, maar let op waar u uw voeten neerzet! Sommige producten maskeren slechts de geurtjes, andere beschadigen uw schoenen of kunnen giftig zijn en de huid aantasten.

...
De beste oplossing

zuiver de binnenkant van uw schoenen met stoom

Het snelle, effectieve alternatief dat rekening houdt met het milieu is stoom. Bijvoorbeeld die van de stoomreiniger IGGI. Ten opzichte van de andere oplossingen verzekert de stoom van Laurastar een diepgaande zuivering van de voering van uw schoenen. De temperatuur van de stoom doodt 99,9% van de bacteriën en dringt de vezels binnen. U hoeft slechts 5 seconden op dezelfde plek te stomen om virussen, bacteriën en mijten te doden. Resultaat? De bacteriën verdwijnen met de geurtjes en uw schoenen blijven als nieuw.
Ontdek de stoom van Laurastar
...
Veel voordelen

De behandeling is snel en effectief en de stoom is zacht voor de vezels en materialen, zelfs voor de meest delicate. Het is een 100% natuurlijke oplossing, zonder het gebruik van chemische producten, die uw schoenen zuivert waardoor ze er weer als nieuw uitzien.

Enkele ongemakken

Sommige materialen zoals leer verdragen geen vocht of warmte. Controleer in dit geval goed de voering van uw schoenen. Als de binnenkant van de schacht ook van leer is, kunt u beter natriumbicarbonaat (bakpoeder) gebruiken: strooi er wat poeder in, laat enkele uren inwerken en maak schoen met een droge doek. Plastic kan krimpen wanneer dit in direct contact komt met warmte. Blijf dus zeker niet langer dan 5 seconden op elke plek om deze materialen met stoom te zuiveren.

Vergeet niet eerst een handschoen aan te trekken om uw vingers te beschermen tegen eventuele terugkaatsende stoom.