Kent u dat gevoel wanneer het gewoon zó fijn is om thuis te zijn? Hoe komt dat? Door die vertrouwde ruimte waarin u zoveel unieke en intieme momenten beleeft? Door de persoonlijke details die deze plek omtoveren in uw thuis? Door die vier muren die uw interieur omsluiten en beschermen? En wat als er nog een andere reden is? Kom meer te weten over een op-en-top Deens concept en ontdek enkele eenvoudige tips om het thuis gezellig te maken en ervoor te zorgen dat u zich lekker in uw vel voelt!

Draag zorg voor uw interieur

Droomt u ook weg bij het zien van dat gezellige, tot in de puntjes verzorgde interieur in glossy magazines of op Pinterest? Creëer een knusse, behaaglijke en comfortabele omgeving door peertjes te gebruiken die eerder geel dan blauw licht uitstralen, de ruimte op meerdere plekken te verlichten en uw lampen zorgvuldig uit te kiezen zodat ze bij uw persoonlijkheid passen! Vrolijk de ruimte op met planten en bloemen; gebruik tapijten en andere stoffen om een warme gezelligheid te creëren; speel met texturen door gevlochten of gebreide manden te plaatsen, leren en wollen kussens te gebruiken, knusse plaids neer te leggen en te decoreren met voorwerpen in keramiek of hout; leg boeken neer (en dan vooral boeken die u heeft gelezen en leuk vindt) of stapel ze op elkaar: mooi gerangschikte boeken zijn een waar plezier om naar te kijken. Hang gordijnen voor de ramen, kleed de muren aan met spiegels, posters en schilderijen en gebruik parfum of luchtverfrissers die uw zintuigen prikkelen.
...

Ga voor meer ‘hygge’ in uw leven

Hygge, uitgesproken als “hou-gua”, geeft de Deense of Noorse levensstijl perfect weer. Met deze denkwijze geniet u des te meer van een gezellige sfeer, waardeert u de kleine dingen in het leven en ervaart u hoe bijzonder en mooi alledaagse momenten kunnen zijn. Het is terug te vinden in een comfortabele en leuke inrichting, maar ook in het plezier dat u ervaart tijdens een etentje met uw geliefden. Het is bijna een levensfilosofie. Het gaat erom dat u in het heden leeft, u zich verbonden voelt met uzelf én met anderen en u de tijd neemt om stil te staan bij de dingen die u gelukkig maken. Neem de juiste houding aan en sta open voor dingen: net daarin schuilt het geheim van een gezellige sfeer.
...Neem tijd voor uzelf

Of u zich thuis goed voelt, hangt ook sterk samen met uw innerlijke ritme. Vind uw innerlijke rust en geniet van dingen die u rust en kalmte brengen: bekijk de dingen om u heen op een positieve manier, aanschouw hoe de ochtendzon uw huis vult met natuurlijk licht, verlekker uzelf over de geur van een kopje koffie, verwonder u over hoe planten groeien en bloeien, kortom: geniet van de kleine dingen in het leven. Haal het contact met anderen aan: breng tijd door met uw dierbaren, organiseer een spelletjesavond met vrienden of ga voor een avondwandeling met uw geliefde.
Geniet vooral van het leven. Creëer een toevluchtsoord waar u tot rust kunt komen. Thuis zijn was nog nooit zo fijn.
...