Stop obsolescence

Lamarque Article 1

Een kwestie van respect

Wij bij Laurastar vinden dat de strijd tegen geprogrammeerde veroudering een kwestie is van respect. Zowel voor het milieu als voor onze klanten. Verspilling is een van de grote problemen van onze de moderne maatschappij. En wij hebben hier allemaal een rol in te spelen. Onze producten zijn ontworpen om lang mee te gaan. Ze zijn solide, van goede kwaliteit en herstelbaar en kunnen daarom een generatie lang meegaan. Ons gaat het niet alleen om de intentie, maar om de realiteit. Dit zijn onze concrete acties tegen geprogrammeerde veroudering.

Gemaakt om lang mee te gaan

Al bij het ontwerp stellen onze R&D teams een productiedossier op met strikte criteria voor zowel de functies en de kwaliteit van de onderdelen als de keuze van de leveranciers. De materialen worden bewerkt om hun weerstand en technische aspecten te testen. Onze producten zijn demonteerbaar, zodat ze zo lang mogelijk hersteld kunnen worden. Nadat ze zijn gemonteerd, worden ze uitvoerig getest door ons R&D team op onze internationale zetel in Châtel-St-Denis. Dankzij geavanceerde testbanken kunnen wij in zeer korte tijd 8 tot 10 jaar – oftewel 600 tot 800 uur – gebruik simuleren, om de robuustheid van onze apparaten door de jaren heen te verzekeren.
Homepage article right image
Zodra ze van de productielijn komen, worden onze apparaten stuk voor stuk zorgvuldig getest, een garantie voor onze kwaliteit. Ook nadat ze op de markt zijn gebracht, worden ze voortdurend door ons gecontroleerd, met het oog op constante verbetering.
We hechten ook waarde aan de psychologische en technologische duurzaamheid van onze producten: dankzij een klein assortiment die lang meegaat, aanvullende referenties in termen van gebruik en geen afhankelijkheid van technologieën die ze zouden verouderen.
Lamarque Article 1

Liever herstellen dan vervangen

Na aanschaf krijgen onze klanten twee jaar garantie op onderdelen en herstelkosten en profiteren ze van 10 jaar herstelservice. Ze hoeven hiervoor alleen maar contact op te nemen met Laurastar of een erkende verdeler. Wij moedigen onze klanten aan onze apparaten te laten herstellen, evenals ons netwerk van wederverkopers die hiertoe zijn geattendeerd en opgeleid. Dit impliceert uiteraard de beschikbaarheid van reserveonderdelen, maar ook een snelle en efficiënte herstelservice.

Zorg dragen voor onze apparaten én voor de planeet

Laurastar-producten worden geleverd met een gebruiksaanwijzing met adviezen om de levensduur te verlengen. Daarna is het aan onze klanten om te handelen: door ervoor te zorgen dat ze hun apparaat gebruiken waar het voor bedoeld is en dat ze het op de juiste manier onderhouden. Onze SMART-productlijn gaat gepaard met een mobiele app met handige tips voor het gebruik en het onderhoud van het apparaat. Daarnaast publiceren wij veel tutorials om de informatie zo aangenaam mogelijk te houden.
Ten slotte is de keuze van een merk als Laurastar ook een manier om te handelen tegen geprogrammeerde ouderdom, afhankelijk van onze betrokkenheid voor het milieu en onze persoonlijke inzet. Bedankt voor uw vertrouwen.
Homepage article right image

Zij hebben hun Laurastar al meer dan 10 jaar: onze klanten vertellen