In de winter moeten we, vanwege de kou of de activiteiten die we doen, ons warm kleden. Tijdens het sporten transpireren we en verder lopen we ook een groter risico op overdracht van microben. Het is dan ook absoluut nodig om uw kleding te wassen, op te frissen en te desinfecteren, maar eenvoudig is het niet. Bovendien zijn stoffen die we in de winter dragen vaak erg delicaat. Hoe kunt u uw winterkleding en -accessoires eenvoudig onderhouden, zonder ze te beschadigen? Hier vindt u de antwoorden die u zoekt.
Help! hoe onderhoud ik mijn winterspullen?

LET OP MET VOCHT

Of we nu de hele winter skiën of slechts een week, al onze accessoires komen herhaaldelijk en langdurig in contact met vocht. Hoewel transpireren volkomen normaal is, leidt de afbraak van transpiratievocht door bacteriën op het huidoppervlak tot onaangename geuren. Schoenen, jassen, skihelmen, mutsen, thermisch ondergoed, sokken of zelfs luchtdichte handschoenen drogen vaak slecht en geven vlekken. Het probleem verergert als u ze in een tas of kast opbergt. Bovendien leidt het gebrek aan verluchting tot de ontwikkeling van bacteriën en schimmels.

DELICATE STOFFEN VERZORGEN

De meeste winterstoffen zijn erg delicaat. Denk maar aan die zachte, warme angoratruien of wollen jassen die vaak gedragen worden, rondslingeren en niet regelmatig gewassen worden ... Tenzij u ze chemisch laat reinigen, kunnen ze na een een wasbeurt in de machine krimpen of er minder goed uitzien, hoe zacht ze ook zijn ... Ook de binnenvoering van skihelmen of -brillen is moeilijk schoon te maken. Nochtans worden al deze producten in extreme omstandigheden gebruikt. Ze moeten u dus steeds voldoende warmte geven en ademend vermogen bieden. En dat terwijl ze comfortabel moeten aanvoelen.
DELICATE STOFFEN VERZORGEN

KIES VOOR EEN MILD WASPROGRAMMA

Wanneer u delicaat textiel moet wassen is het belangrijk om de wasinstructies van de fabrikant te volgen. Keer de kledingstukken binnenstebuiten en laat ze door een normaal machineprogramma lopen in koud of lauw water om te voorkomen dat de vezels krimpen. Zeer delicate stoffen wast u het best met de hand en een milde zeep. Laat ze vervolgens liggend drogen.

VERLUCHT UW KLEDING

Er gaat niets boven natuurlijke verluchting. Frisse, schone lucht is de basis om uw kleding in topconditie te houden! Textielvezels nemen omgevingsgeuren op, waardoor een jas soms naar eten of sigaretten kan ruiken. Op dezelfde manier als u uw huis verlucht, moet u er een gewoonte van maken om uw kleren elke dag te verluchten en vooral na een dag sporten. Schoenen moeten na het sporten ook in de open lucht worden gelaten, nadat ze goed zijn opengemaakt om het vocht beter af te voeren.
VERLUCHT UW KLEDING

KIES VOOR DESINFECTEREN MET STOOM

Desinfecteer uw kleding en accessoires als aanvulling op een wasbeurt in de machine op lage temperatuur. Tijdens het wassen zijn namelijk niet alle microben gedood. Microben overleven namelijk bij temperaturen tot 60 °C. Desinfecteren kan ook als machinaal wassen niet mogelijk is, zoals voor draagtassen of helmen. Het is ook heel handig als uw spullen niet echt vuil zijn en alleen een opfrisbeurt nodig hebben. Desinfecteren met stoom is dus een oplossing om textiel op te frissen, te ontgeuren, te desinfecteren, voller te doen lijken en te ontkreuken. Het is geschikt voor alle materialen - zelfs de meest delicate - en alle vormen, zelfs de meest complexe of volumineuze. Desinfecteren verlengt de levensduur van uw kleding. U bespaart ook op stomerijkosten en vermindert uw verbruik van chemische producten: niet bepaald de minste voordelen!

Verwijdert 99,99% van de bacteriën, virussen, schimmels en 100% van de mijten
Gebruik de IZZI stoomreiniger. De prestaties van het apparaat zijn gevalideerd door tests van onafhankelijke laboratoria. Het werkt bovendien met natuurlijke DMS-stoom. Zonder chemicaliën verdwijnen nare geurtjes, en daarmee ook bacteriën, virussen, schimmels en huisstofmijt als sneeuw voor de zon!
Discover IZZI