Hoe kunnen we onze geliefden in de watten leggen zonder de natuur, het milieu en de duurzaamheid uit het oog te verliezen? Met deze cadeau-ideeën met een natuurlijke insteek kunt u creatief uit de hoek komen.
Onze 5 cadeau-ideeën met een natuurlijke insteek
n°1

Manden vol lokale fruit- en groentesoorten

Wat denkt u van een wekelijkse verrassingsmand vol vitaminen? U kunt een abonnement cadeau doen op een wekelijkse mand vol verse fruit- en groentesoorten afkomstig van lokale producenten of uit eerlijke handel. Zo steunt u niet alleen de lokale economie, maar zorgt u er tegelijk ook voor dat iemand meer vrije tijd heeft: dankzij de thuisbezorging zijn ingewikkelde boodschappenlijstjes en supermarktbezoeken even niet nodig. Weg ook met keuzestress: het seizoen, het weer en de oogst bepalen dit keer het menu. Het is bovendien geen eenmalig cadeau, wat het extra leuk maakt!
n°2

Natuurlijke cosmetica

Zorg dragen voor onszelf zonder onze gezondheid en de natuur uit het oog te verliezen, dat is pas een mooi cadeau. Natuurlijke cosmetica- en verzorgingsproducten komen tegenwoordig in prachtige, herbruikbare flacons en stellen zachtheid en schoonheid voorop. Laat u verleiden door zeep met honinggeur, met haver of met citrusvruchten, of andere producten die het ontdekken waard zijn zoals een vaste shampoo, een scrub met koffiegruis of een crème met bergkruiden. Door uw geliefden te verwennen met producten die goed zijn voor de gezondheid, spoort u hen tegelijk aan om even wat tijd voor zichzelf te nemen. Een mooier cadeau bestaat niet.
Natuurlijke cosmetica
n°3

Een stoomreiniger om het huis op natuurlijke wijze te desinfecteren

Bent u gevoelig voor mijten of is het gewoonweg belangrijk dat het huis regelmatig een grondige schoonmaakbeurt krijgt? Weet u niet goed hoe u uw sofa of matras grondig kunt reinigen? Met IZZI en de DMS-stoom van Laurastar heeft u eindelijk een handig cadeau gevonden om textiel en oppervlakken te desinfecteren zonder dat er chemicaliën aan te pas komen. Dankzij de krachtige stomer en de gecertificeerde eigenschappen van de DMS-stoom is het een doeltreffende bondgenoot tegen mijten, dierlijke allergenen, bacteriën, schimmels en virussen in huis. De hygiënische en natuurlijke stoom verkleint het risico op infecties en allergieën.
n°4

Borstels gemaakt van natuurlijke vezels

Van haarborstels, tandenborstels en opblinkborstels tot kledingborstels, groenteborstels en afwasborstels. Van de kelder tot de zolder, voor in huis of in de tuin. Het lijdt geen twijfel: ze hebben allemaal hun eigen functie! Deze duurzame voorwerpen zijn met de hand gemaakt van natuurlijke vezels: u zult ze al snel niet meer kunnen missen. Wat denkt u van een speciale mand met borstels in verschillende formaten en met diverse functies, stuk voor stuk voorzien van plantaardige borstelhaartjes? Dat is pas een origineel idee. U kunt ze ook combineren met een stoomreiniger zoals IGGI en zijn "The Box"-accessoire om textiel te verzorgen en te reinigen, en dat allemaal op natuurlijke wijze!
Zero waste
n°5

Zero waste

Een mooie thermosfles in roestvrij staal is de perfecte, stijlvolle oplossing om warme en koude dranken op temperatuur te houden. Fabrikanten proberen de laatste jaren steeds creatiever uit de hoek te komen zodat u het perfecte cadeau kunt vinden. Modellen in standaard inox, met één egale kleur of net enorm kleurrijk, groot of klein: deze flessen hebben hun plaatsje opgeëist in ons dagelijkse leven en vergezellen ons zowel op kantoor als tijdens wandelingen. Want voldoende water drinken is nu eenmaal goed voor de gezondheid. Het zorgt voor een mooie huid en laat de hersenen optimaal werken. Dankzij de dop met ingebouwde theefilter kunt u uw thee makkelijk overal mee naartoe nemen, zelfs in de winter. Het herbruikbare ontwerp ligt helemaal in lijn met het ‘zero waste’-idee. IGGI en "The Tube" zorgen bovendien voor een eenvoudige reiniging.
Zero waste