Hoe kunt u uw nieuwe kleding langer mooi houden?

In onze garderobe hebben we allemaal wel een favoriete outfit die zo goed past dat we hem keer op keer weer zouden willen dragen. Maar naarmate we wassen en drogen, vervagen de gekleurde vezels en verliezen de delicate stoffen hun glans en soepelheid. U hebt besloten daar nu voorgoed een eind aan te maken. Het is gedaan met kleren weggooien om er dan weer nieuwe te kopen: u zult uw kleren vanaf nu beter uitkiezen en ze verzorgen als nooit tevoren! Nooit nog een impulsaankoop doen, nooit nog kleerkasten boordevol outfits die u toch niet draagt. Van nu af aan behouden uw kleren hun oorspronkelijke glans en kunt u ze nog heel lang dragen... en wie weet, misschien wel voor altijd! Ontdek de geheimen om de eeuwige jeugd van uw vezels te behouden!
Geheim nr. 1:

Minder vaak wassen

Het eerste dat u moet weten is dat hoe minder u wast, hoe langer uw kleding mooi blijft. Waarom? Elke wasbeurt leidt tot het verlies van kleine vezels door de wrijving van de stoffen. En dat wordt uiteindelijk zichtbaar. Op dezelfde manier trekt het op volle kracht uitwringen aan de naden en kunnen de kwetsbaarste draden gaan scheuren. En dat maakt de ramp compleet. Het idee is dan ook om uw kleding langer te dragen tussen twee wasbeurten door. Natuurlijk is dat niet voor al uw kleding mogelijk. We vragen u niet om uw vuile was helemaal niet meer te wassen, maar om opnieuw te bepalen wat u als ‘vuile was’ bestempelt.
Homepage article right image

Voor wat betreft jeans heeft bijna iedereen minstens 3 paar in de kast liggen, die u in totaal tien keer kunt dragen voordat u ze wast. Dat zorgt er niet alleen voor dat u ze langer mooi houdt, maar het vermindert ook het waterverbruik aanzienlijk. Met 77% om precies te zijn. Dus net zo vaak als u uw katoenen top na een lange dag zonder twee keer nadenken in de wasmand gooit, kunt u uw jeans minder vaak wassen, vooral in de minder warme seizoenen.


Geheim nr. 2:

Zoveel mogelijk in de open lucht drogen

De droger heeft de neiging de vezels te verbranden en breekbaar te maken.  Die kunt u beter links laten liggen voor uw lievelingskleren. Vooral omdat al uw kleding perfect in de open lucht kunnen drogen. Voor sommige stoffen kunt u beter andere droogtechnieken toepassen. Liggend drogen wordt sterk aanbevolen om te voorkomen dat de stof vervormt. Voor kwetsbare stoffen, zoals zijde, kunt u uw kledingstuk ook op een handdoek leggen die u vervolgens oprolt om uit te wringen zonder de vezels uit te rekken. Laat deze kledingstukken vervolgens ook liggend drogen.
Homepage article right image
Geheim nr. 3:

DMS gebruiken

DMS, Dry Microfine Steam, is een exclusiviteit van Laurastar. Hoe dat werkt? De stoom wordt 15 keer sneller verspreid dan de stoom van een standaard stoomstrijkijzer. Dit is het schoonheidsgeheim van de versterkte doeltreffendheid van de stoom van Laurastar. Door de expansieve kracht van de stoom uit het strijkijzer worden stoffen gelijkmatig en doeltreffend gestreken voor een uniek voller effect. Maar dat is nog niet alles. De Dry Microfine Steam (DMS) van Laurastar laat geen enkele vochtigheid achter en fixeert de vezels voor een perfect gestreken en langdurig gezuiverde stof. Hygiënisch reinigen is een goed alternatief voor wassen en voor de chemicaliën van de stomerij voor kledingstukken die niet echt vuil zijn zoals uw kostuumjasjes, uw mantels of uw sjaals.
Homepage article right image