Laurastar en het milieu

 

Ook het Zwitserse merk Laurastar respecteert het milieu. Bij elk door Laurastar ontworpen product wordt het milieu gerespecteerd door energie te besparen en recycleerbare materialen te gebruiken.

 

 

INTELLIGENTE EN DUURZAME PRODUCTEN

 

In deze tijden van verspilling zet Laurastar zich in voor de bescherming van het milieu. Onze producten hebben geen voorgeprogrammeerde levensduur. Wij produceren duurzame, betrouwbare en hoogwaardige apparaten, die de Zwitserse waarden waar het merk voor staat, in ere houden.

 

We verzetten ons tegen een voorgeprogrammeerde levensduur, waardoor apparaten vaak onnodig vervangen moeten worden. Laurastar repareert al zijn producten gedurende een periode van minstens 10 jaar.

 

Daarmee voorkomen we onnodige consumptie.

 

 

Energiebesparingen

Verder ontwikkelt Laurastar met het oog op het milieu technologieën waarmee grote energiebesparingen mogelijk zijn. Het is aangetoond dat het gebruik van een product van Laurastar de strijktijd met ongeveer 50% vermindert. Dankzij de "auto-stop"-functie schakelen de Laurastar producten zich automatisch uit na tien of vijftien minuten. Ten slotte zijn de stoompulsen (korte stoomstoten) een ideale manier om de stoom optimaal te verdelen. Hierdoor hoeft er minder energie verspild te worden door een teveel aan stoom voor een perfect resultaat.

 

RECYCLEERBARE MATERIALEN

 

Om de ecologische verbintenis te optimaliseren, gebruikt Laurastar recycleerbare materialen. 

De verpakkingen van Laurastar worden hoofdzakelijk gemaakt uit gerecycleerde materialen. Alle producten van het Zwitserse merk die niet meer gebruikt worden, worden overhandigd aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in recycling. Het afval wordt dus zodanig verwerkt dat het opnieuw kan worden gebruikt bij de productie van een ander toestel. Tevens gebruikt Laurastar FSC papier voor de in Zwitserland gedrukte brochures om ontbossing en het verdwijnen van bossen tegen te gaan.