Een mooie glimlach hebben is belangrijk.Meer dan een bepaalde gemoedstoestand reflecteert dit ook een algemeen gezond lichaam. mondgezondheid en algemene gezondheid hangen namelijk met elkaar samen. Dankzij een perfecte mondhygiëne zorgt men voor zijn algemene gezondheid. Dit zou echter moeten beginnen met een goede hygiëne van de tandenborstel.

Een omgeving die bevorderlijk is voor de verspreiding van bacteriën

De badkamer, waar het water rijkelijk vloeit, geeft de indruk schoon te zijn. Helaas is dit vaak niet het geval. Het is een omgeving waar veel micro-organismen zich verspreiden en dat heeft een reden: het is er warm (tussen de 20 en 40°C), zeer vochtig en de badkamer is vaak slecht geventileerd of heeft geen raam en is uitgerust met een toilet. Iedere bezoeker laat hier haren, dode cellen en potentieel gevaarlijke ziektekiemen achter.
Homepage article right
        image
In deze omstandigheden is de tandenborstel in groot gevaar. Bacteriën en schimmels nestelen zich er met plezier in. Bij gebruik laten de handen ziektekiemen achter; bij het borstelen van haar komt er roos op terecht; bij contact met andere borstels en de vuile beker waar ze in staan ontwikkelen zich bacteriën en als er een toilet vlakbij staat kunnen er ook fecale bacteriën in terecht komen! In de toilettas opbergen is niet hygiënischer, want dit is ook een nest van micro-organismen. Zelfs een plastic kapje is problematisch, want de haartjes blijven hier langer vochtig in en dit bevordert de verspreiding van bacteriën.

Eigenlijk is zelfs speeksel al besmettelijk. Iedere millimeter bevat miljoenen of zelfs miljarden bacteriën, die we terugvinden op de tandenborstel en dan op alle borstels die in dezelfde beker staan.

Schadelijke gevolgen voor de gezondheid

Er zitten meer dan 10 miljoen bacteriën op een tandenborstel. De meesten zijn ongevaarlijk, want deze zijn van nature aanwezig in het menselijk lichaam. Maar anderen, zoals de bacterie E.coli, kunnen braken of diarree veroorzaken. In sommige gevallen verschijnen er schimmels in de mond en dat komt ook door een slechte hygiëne van de tandenborstel. Een schimmelinfectie in de mond komt door de verspreiding van de schimmelCandida albicans op het mondslijmvlies. En het geringste wondje maakt de weg vrij voor andere mondinfecties.

Om dit soort infecties te vermijden is uiteraard een goede mond- en tandhygiëne nodig, maar ook het onderhoud van een tandenborstel in goede staat en correct gereinigd en vervolgens gedesinfecterd is van belang, om te voorkomen dat er bij iedere poetsbeurt een nieuwe besmetting plaatsvindt.

Lamarque Article 1

Verwar hygiëne niet met netheid

Een tandenborstel afspoelen met warm water reinigt, dat is zeker, maar vermijdt in geen geval de verspreiding van bacteriën en andere micro-organismen. Goede hygiëneregels zijn noodzakelijk om efficiënt de verspreiding van kiemen te blokkeren. Het gaat dus niet alleen om het wassen van de tandenborstel en het eventueel weghalen van gele afzetting tussen de haartjes na iedere poetsbeurt, maar om het aanleren van goede gewoontes voor de dagelijkse hygiëne.
Het is vooral belangrijk om niet alleen regelmatig te reinigen, maar vooral om efficiënt te reinigen, op wekelijkse basis. De stoom DMS blijkt ideaal te zijn, want deze verwijdert de meeste bacteriën op natuurlijke wijze. Bij het chemische alternatief wordt de tandenborstel een tijdje in een antibacteriële mondspoeling gedoopt. Berg de borstel daarna op in een kast, gescheiden van de andere tandenborstels.

Spuit geen onderhoudsproducten of cosmetische producten (parfums, spuitbussen) in de wasbak als de tandenborstelbeker hier vlakbij staat. En doe het deksel van het toilet dicht voordat u doortrekt. En we herhalen het niet vaak genoeg: een tandenborstel dient om de drie maanden te worden vervangen.

Een snelle en efficiënte oplossing >99.999%

Volgens een door een onafhankelijk laboratorium uitgevoerde studie heeft de stoom DMS van Laurastar (Dry Microfine Steam) zijn doeltreffendheid bewezen, vrijwel alle bacteriën van het type E. coli (darmbacterie) en schimmels van het type Candida albicans worden in enkele seconden verwijderd.
Homepage article right
        image
Onder druk gebracht, bereikt de stoom een temperatuur van 160°C. De stoom wordt uitgestoten met een snelheid die tot 129 km/u kan gaan. één enkele beweging is voldoende om ieder hoekje en ieder oppervlak duurzaam en op natuurlijke wijze te desinfecteren, zelfs tussen de haartjes van de tandenborstel of de opzetborstel.
Lamarque Article 1

Leer een nieuwe hygiënische routine aan

Een goede mondhygiëne betekent dus niet alleen een goede reiniging van de tanden en de mond, het betekent ook om nieuwe hygiëne gewoonten aan te leren in uw dagelijkse routine. De handen wassen voor het tandenpoetsen en de tandenborstel desinfecteren en daarna op een afgesloten, schone plek opbergen zijn eenvoudige handelingen die zorgen voor een goede gezondheid voor uzelf en uw naasten.